Här hittar du webbutiker och andra Internetaktörer som fått de högsta betygen av sina kunder

Säker handel

Ehandelsgallerian.se vägleder dig

Förutom rekommendationer från nöjda kunder så rekommenderar vi nedanstående länkar. De leder dig till råd och information från olika myndigheter och organisationer som tillvaratar både konsumenternas och Internetaktörernas intressen.

Råd för säker internethandel

www.hallakonsument.se
Hallå konsument hjälper dig att handla smidigt på nätet. För att nyttja e-handel och att handla så säkert som möjligt är det några saker som du bör tänka på.

www.polisen.se
Att handla på internet medför flera risker. Någon kan ta dina kontouppgifter och du kan bli lurad på den vara eller tjänst du köpt. Polismyndigheten ger dig råd om hur du kan handla säkrare på Internet.

www.tullverket.se
När du köper en vara från ett annat land via internet är reglerna olika beroende på vad du beställer och från vilket land varan kommer. Tullverket vägleder dig.

www.datainspektionen.se
Vad innebär GDPR För dig som privatperson? Vi delar med oss allt fler av våra personuppgifter, både genom bankärenden online, shopping, sociala medier eller elektroniska deklarationer. Dataskyddsförordningen (GDPR) hjälper dig att ta kontrollen över denna information genom åtskilliga viktiga rättigheter, som ger dig större makt att skydda dig.

www.konsumenteuropa.se
Om du väljer att handla på internet finns ett stort utbud. Det finns också möjlighet att handla för bra priser. Men det finns en del saker som kan vara bra att tänka på innan du beställer något på nätet. Hos konsumenteuropa.se ger får du kostnadsfri rådgivning om handel både inom och utanför EU.

www.internetstiftelsen.se
Som konsument är du ofta mycket väl skyddad mot dåliga produkter, oseriösa företag och bedragare. Samtidigt måste du ofta känna till dina rättigheter för att kunna utnyttja dem och ge mindre kunniga företag svar på tal. Internetstiftelsen reder ut begreppen om dina rättigheter och skyldigheter.

www.internetworld.idg.se
I jakten på ökad försäljning gör e-butikerna allt för att kunderna ska känna sig trygga. Ett sätt är att kvalitetsstämpla sin nätbutik, men ökar det verkligen konverteringsgraden* och vilken certifiering ska man välja? Internetworld tittade lite närmare på de två större certifieringarna för cirka 10 år sedan. Har något hänt sedan dess? Ta gärna del av artikeln och gör din bedömning själv.
*Konverteringsgrad eller “conversion rate” är en term som används, främst inom e-handel, för att mäta andelen besökare som genomfört en handling på en hemsida.